Data: 2017-04-29 08:49:08
Temat: Re: noze kuchenne
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Trefniś <t...@m...com> wrote:
> W dniu .04.2017 o 23:22 FEniks <x...@p...fm> pisze:
>
>> W dniu 28.04.2017 o 23:12, Ikselka pisze:
>>>
>>> Dobre, póki nie trafią do zmywarki.
>>
>> A ja nie myję noży w zmywarce. Tylko stołowe.
>> Infekcji z tego tytułu nie miewam.
>
> A być może i dzięki temu.
> Nigdy nie dowiemy się, gdzie złoty środek dla konkretnego organizmu :)
>
Póki w bardzo przykry sposób nagle nie dowiemy się, że oto został
przekroczony. Pseudomonas, Listeria, E.coli, Proteus, Salmonella,
Shigella...
Reżim higieniczny w handlowym obrocie mięsem nie jest czczym kaprysem
urzędnika. Gdyby nie miał znaczenia, mięso w sklepach sprzedawane byłoby
wraz z serem i chlebem, krojone tym samym nożem, ważone na tej samej wadze
i podawane klientowi tymi samymi rękami.
A odpady z rzeźni mogłyby być wpuszczane do rzek i zwykłej kanalizacji.
Ale co tam kto w domu u siebie z mięsem wyczynia to już jego sprawa
osobista.
LOL
--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche.
|