Data: 2017-04-29 10:27:49
Temat: Re: noze kuchenne
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .04.2017 o 08:32 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
> FEniks <x...@p...fm> wrote:
>> W dniu 28.04.2017 o 23:12, Ikselka pisze:
>>>
>>> Dobre, póki nie trafią do zmywarki.
>>
>> A ja nie myję noży w zmywarce. Tylko stołowe.
>
> A ja stołowe niekoniecznie - nie brzydzę się użyć niewyparzonych
> sztućców,
> których użył mąż, choćby nawet wcale nieumytych.
> Za to po surowym mięsie - wyparzanie lub zmywarka bezwarunkowo. No
> przecież
> to podstawy higieny!
Aż się przestraszyłem...
Ale Ty potem mięso poddajesz obróbce cieplnej - gotowanie, pieczenie itp?
Bo jeśli spożywasz wyłącznie na surowo, to nawet ta restrykcyjna higiena
nie wystarczy!!!
Prędzej czy później trafisz na mięso zarażone, które nie wystarczy kroić
tępym nożem!
>> Infekcji z tego tytułu nie miewam.
>
> Do czasu.
I vice versa...
--
Trefniś
|