Data: 2009-06-01 08:32:45
Temat: Re: noze kuchenne - roznice
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 1 Jun 2009 10:08:23 +0200, Marek Dyjor napisał(a):
> Ikselka wrote:
>> Dnia Sun, 31 May 2009 21:52:44 +0200, Zbyszek napisał(a):
>>
>>> Dnia 31-05-2009 o 20:52:18 adam <a...@p...onet.pl> napisał(a):
>>>
>>>> Witam,
>>>> Chce kupic zestaw nozy kuchennych. Zauwazylem ze, np. Zepter
>>>> produkuje noze
>>>> z zabkami a wiec takie, ktorych nie trzeba ostrzyc. Inni producenci
>>>> oferuja
>>>> traducyjne ostrza.
>>>> Ktore rozwiazanie polecacie
>>>
>>> mam kilka nozy tzw. laserowych nie wymagajacych ostrzenia minizabki
>>> maja. No i tradycyjne w tym nóż szefa Amefy.
>>
>> Mam kilka noży Nirosta i nie jestem zachwycona - ciężkie, grube,
>> sztywne, nieelastyczne ostrza. Lubię noże o lekkich, cienkich,
>> giętkich ostrzach.
>
> które ja odradzam, te noze jak chińskei miecze są kompletnei do dupy.
>
> nóż ma być cięzkim, sztywny i dobrze wyważony.
Nie. Mnie takie nie odpowiadają - mam małe dłonie, chcę kroić bez wysiłku,
nie chcę dużych, ciężkich noży. Lubię lekkie i skuteczne, o giętkim,
cienkim ostrzu i lekkim, ergonomicznym trzonku.
Jak widac - preferencje sa bardzo indywidualne.
|