Data: 2009-06-02 10:12:43
Temat: Re: noze kuchenne - roznice
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1d4nqn6y2xnbo.1h8iz2i5e0ihe.dlg@40tude.net...
> Dnia Tue, 2 Jun 2009 11:10:32 +0200, Panslavista napisał(a):
>
> > Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> > news:f6eo10i2ca7h$.1xvq9f4qphlj7$.dlg@40tude.net...
> >
> >> Nie. Mnie takie nie odpowiadają - mam małe dłonie, chcę kroić bez
wysiłku,
> >> nie chcę dużych, ciężkich noży. Lubię lekkie i skuteczne, o giętkim,
> >> cienkim ostrzu i lekkim, ergonomicznym trzonku.
> >> Jak widac - preferencje sa bardzo indywidualne.
> >
> > Oboje macie rację - ponieważ to rodzaj pracy jest kryterium doboru noża.
>
> Nie rodzaj pracy, lecz indywidualna wygoda. Nikt mi nie zabroni kroić
> chleba nożem do trybowania mięsa, skoro akurat lubie noże, które mają
> długie, cienkie, giętkie ostrze.
Wcale mi nie zaprzeczyłaś - komfort przy danej pracy i przyzwyczajenie...
|