Data: 2009-06-02 10:23:03
Temat: Re: noze kuchenne - roznice
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:h00a79$emp$1@nemesis.news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:1d4nqn6y2xnbo.1h8iz2i5e0ihe.dlg@40tude.net...
> > Dnia Tue, 2 Jun 2009 11:10:32 +0200, Panslavista napisał(a):
> >
> > > Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> > > news:f6eo10i2ca7h$.1xvq9f4qphlj7$.dlg@40tude.net...
> > >
> > >> Nie. Mnie takie nie odpowiadają - mam małe dłonie, chcę kroić bez
> wysiłku,
> > >> nie chcę dużych, ciężkich noży. Lubię lekkie i skuteczne, o giętkim,
> > >> cienkim ostrzu i lekkim, ergonomicznym trzonku.
> > >> Jak widac - preferencje sa bardzo indywidualne.
> > >
> > > Oboje macie rację - ponieważ to rodzaj pracy jest kryterium doboru
noża.
> >
> > Nie rodzaj pracy, lecz indywidualna wygoda. Nikt mi nie zabroni kroić
> > chleba nożem do trybowania mięsa, skoro akurat lubie noże, które mają
> > długie, cienkie, giętkie ostrze.
>
> Wcale mi nie zaprzeczyłaś - komfort przy danej pracy i przyzwyczajenie...
Ogólnie wspopminasz noże do filetowania, to one są elastyczne. Uwaga na
temat ostrzenia - noże sa twarde na wierzchu, reszta jest miękka (tzw
rdzeń).
|