Data: 2015-10-11 21:31:53
Temat: Re: o głodzie nowości
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 11 Oct 2015 19:14:45 +0200, stefan napisał(a):
> W dniu 2015-10-11 o 18:53, Ikselka pisze:
>> Dnia Sun, 11 Oct 2015 11:41:34 -0500, Pszemol napisał(a):
>>
>>> Może ten przepis spróbuję:
>>> http://7smakowswiata.blox.pl/2012/09/Juz-nie-kresowy
-kulebiak-jeszcze-nie-szkocki.html
>>> Wygląda całkiem prosto, nawet dla mnie - początkującego.
>>
>> Ja tam widzę wielką kluchę francuską. A nie kulebiak.
>>
> Ja (po Mamie) robiłem na cieńkim drożdżowym,
Bo to prawdziwy jest kulebiak.
> a ponieważ wtedy o łososia
> było trudno (był na obrazkach, w konserwie czerniak ala łosoś i w
> knajpach kat S) robiłem ze śledziami matiasy albo uliki (chyba?) i ikrą
> tegoż. Z kapustą też niezłe były...
I z kapustą i grzybami, z mięsem też :-)
--
XL https://www.youtube.com/watch?v=wNcV_dHUHSs
|