Data: 2008-01-31 21:28:07
Temat: Re: obiad wystawny
Od: Paulinka <paulinka503@precz_ze_spamem.wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krzysztof Tabaczynski pisze:
>> Jakie tam chwalenie się - ale patent niezły smakowo: 1/4 l gęstej(!)
>> kwaśnej śmietany, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 płaska łyżeczka cukru, 1/3
>> łyżeczki soli - wymieszać lekko, odstawić na 15 minut, znowu wymieszać.
>> Polewać obficie sałatę.
>> Ręczę, że sama, żywa, nieprzyprawiona śmietana do sałaty to jakieś
>> kosmiczne nieporozumienie.
>
> Zamiast soku z cytryny może być ocet spirytusowy,
> winny lub balsamiczny. Najlepiej ten ostatni.
> I obowiązkowo pieprz świeżo zmielony.
Pieprz do mizerii, do sałaty tylko cukier/cytryna/sól.
--
Paulinka
|