Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ocet jablkowy Re: ocet jablkowy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: ocet jablkowy

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!fu-berlin.de!uni
-berlin.de!not-for-mail
From: Waldemar Krzok <w...@c...de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ocet jablkowy
Date: Thu, 15 Jun 2006 16:09:51 +0200
Organization: Freie Universitaet Berlin
Lines: 56
Message-ID: <4...@u...de>
References: <1...@h...googlegroups.com>
<4...@u...de>
<1...@u...googlegroups.com>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.uni-berlin.de
qu7Uz7jpuH+HnbSEMQddlga3Mk+BroOsaza3aNdt798XVkkEpEuIsK2RkKApD9BBgCTlhd8XM/
User-Agent: Thunderbird 1.5 (Windows/20051201)
In-Reply-To: <1...@u...googlegroups.com>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:270920
Ukryj nagłówki

aga schrieb:
> Waldemar Krzok napisał(a):
>
>> i wcale nie chce pracować ;-(
>
>> Waldek z pracy
>
> To sie nazywa budowanie kapitalizmu. Nie tak jak w Polszy. Swieta,
> swieta i po swietach.

kapitalizm budują tylko protestanci. W katolickich landach (plus
saksonia i turyngia) tyż świętują. Ale za to w landach gdzie jest więcej
świąt jest wyższy PNB ;-)

> szczury.Bo na jednego Warszawiaka przypadaja 3 zaprzyjaznione szczury.
> Mowie zaprzyjaznione, bo oczyma wyobrazni widze te statystycznie
> przynalezne mi
> gryzonie.

tylko 3? Myślałem, że więcej. U nas za to więcej myszy i królików, a i
dzików od groma.

> Ciekawa jestem, czy integracja polakow z innymi nacjami przebiega
> rowniez na polu kulinarnym.
> Czy nasza tradycyjna kuchnia jest w stanie zrobic furore i konkurowac
> z kuchnia
> wietnamska, czy turecka..
niestety nie. Ale raczej to wina polskiej kuchni, która jakoś się do
fastfudów nie zaadaptowała. Tureckie budy tu na każdym kroku,
wietnamczyków też dużo, ale nie widziałem nic z polskimi rzeczami. A
szkoda. Może ktoś by tu założył coś w stylu dawnego baru mlecznego,
tylko w innym wykonaniu? By był bigos, pierogi i podobne? Ino nikt się
nie kwapi. Albo takie "pierogarnie" jak choćby w Opolu koło dworca.

> Przypomnialam sobie o occie jablkowym dzieki taksowkarzowi, ktory
> szukal
> w sklepach octu jablkowego, bo dobry na nerki.
> A ten co kupilam byl produkcji niemieckiej z certyfikatem ekologicznym.
>
> Pozdrowienia dla ciebie i rodzinki - aga
> Choc mam nery w porzadku to postanowilam go w ten sposob wykorzystac.
> Ciekawa jestem czy zmieszany z balsamico i miodem, bylby dobry do
> salatek.
jest dobry. Balsamico bym już nie dawał. Sam jabłkowy wystarczy w
zupełności.
Aha, jak o octach: świetna rzecz to rucola z octem malinowym i na to
smażone piersi drobiowe. Kiedyś chciałem to koniecznie zrobić a ocet
malinowy mi "wyszedł". Miałem tylko balsamico i jabłkowy. Ale w szafce
pałętała się jeszcze galaretka malinowa. No i zrobiłem sos z octu
jabłkowego i galaretki. Świetne było!

Idę do domu, muszę naprawić rower (5 raz w tym miesiącu syn złapał gumę,
@#$@#$ nać pietruszki!)

Waldek

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
15.06 aga
15.06 Waldemar
15.06 Panslavista
15.06 aga
15.06 Waldemar
15.06 aga
16.06 Waldemar Krzok
16.06 aga
16.06 Waldemar Krzok
16.06 aga
16.06 Waldemar
16.06 aga
16.06 Waldemar
16.06 aga
20.06 krycha
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6