Data: 2003-09-15 12:39:10
Temat: Re: odnośnieomletów
Od: d...@e...net.ae (TomekW)
Pokaż wszystkie nagłówki
Robilem cos takiego co ty chcesz zrobic- z mieszanki chinskich warzyw -
mrozonki.
Te warzywa sie smazylo krotko a mocno na masle !- na patelni i nakladalo
na polowke omletu itp.
Masla nie zaluj :-)
Omlet byl normalny- bez bicia bialek .
Ser tarty byl sypany na omlet -parmezan.
W tych warzywach byly -spisuje z torebki:
soya shots- kielki
cabbage-kapusta
carrots -marchewka
black fungus- grzybki- chyba mum
leeks-pory
pea pods- nie wiem co to- straczki grochu ?
red pepper-papryka
onion-cebula
Wszystko posiekane w "zapalke"
Ja to "ulepszylem" troszke !!!-taki mazidlem -oyster sauce .
Konieczna salatka z pomidorow ostra lub salata zielona tez jakos na
ostro (cytryna + oliwa+ czosnek).
Tyle co moglem pomoc
Tomek W.
sMOCZYCA wrote:
>ja mam od dłuższego czasu ochotę na omlet z warzywami smażonymi w nim - mam
>problem bo nie wiem jakie warzywa wybrać i wrzucić i smażyć i w jakiej
>kolejności?
>czym doprawiać? czy dodać sera żółtego do środka czy nim posypać? czy ubijać
>białka? czy razem wszystko miesząc? jeny ile pytań !! może ktoś ma jakieś
>fajne przepisy - może link?
>pozdrawiam ze słonecznego Gdańska Aneczka ;-)
>
>
>
>
>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|