Data: 2006-09-20 18:50:09
Temat: Re: oliwa aromatyzowana- jak?
Od: Als <1...@1...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 20 Sep 2006 07:47:23 -0700, t...@w...pl napisał(a):
> Als napisał(a):
>>
>> Małe pytanko do Ciebie bym miał - co podać jako (chyba) włoską przekąskę.
>> Jadłem kiedyś coś takiego w restauracji włoskiej właśnie. Jakiś specjalny
>> rodzaj chleba maczany w oliwie i ... jeszcze czymś, było to ciemne i
>> kwaskowate w smaku. Myślałem, że to ocet balsamiczny, ale po próbach
>> domowych z oliwą i takim octem okazało się, że całość jest gorzka (a w
>> restauracji nie była). Co to więc było to coś?
>>
>> --
> Hej
>
> Hmmmm
> Nie bardzo wiem o co Ci chodzi. Być może był to pumpernikiel maczany
> w oliwie z dodatkiem Balsamico bianco ? Sam chleb jest kwaśny a do
> tego jessze ten sos vianigrette kwaśny może to jest to ?
Chleb był biały (tzn. żaden pumpernikiel ani coś takiego) a na górze były
kryształki soli, przez co całość bardzo dobrze wchodziła z tą oliwą i
"czymś".
--
Pozdrawiam, Als (w mailu nie mam żadnej jedynki)
Piłka ugrzęzła gdzieś tam w ciałach warszawskich zawodników -- Andrzej
Janisz, radio
|