Data: 2005-07-10 21:44:00
Temat: Re: oliwa do maczania chleba-ma ktos przepis?
Od: tomasoburkaso <t...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>>> a ja lubię jeszcze balsamico do tego. Też bez przypraw za wyjątkiem soli
>>
>>
>>
>> Tez lubie tak skromnie, z balsamico albo bez, ale oregano sie dobrze
>> sprawdza do tego, kiedy sie chce troche konkretniejszego smaku.
>> Greg, radze sprobuj z oregano.
>> No i moze nie powinnam, ale jak oregano to jakis Kamis czy Kotanyi,
>> moze jeszcze jakis inny ale nie z Cykorii bo smakuje jak siano.
>>
> najlepiej wziąć świeżą gałązkę lub ich kilka. Obojętnie jakiego zielska,
> znaczy do smaku.
>
Mam nienajlepsze doświadczenie ze świeżym oregano do oliwy. Zrobiło się
czarne podejrzanie. Sam zapach też nie zachwycał. Nie powtarzałem
doświadczenia więc nie wiem czy jest powtarzalne ;)
Tomaso
|