Data: 2002-02-28 09:07:48
Temat: Re: oliwa do smazenia?
Od: w...@p...com.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
Wy tu się kłócicie a tu "Rena" <r...@p...pl> tak mądrze pisze:
> czy mozna smazyc, piec na oliwie? gdzies mi sie obilo o uszy, ze nie
> jest to zdrowe, ale brakuje mi szczegolowych informacji...
generalna zasada: nie smażyć na olejach na zimno tłoczonych (extra virgin
na przykład). można smażyć na rafinowanych i oliwie np. sansa czy pomace.
czy odpowiedź jest satysfakcjonująca? :-)
--
wojma:t <w...@o...pl> gramy: 'bjork - vespertine'
_|_|_|_|p|i|c|t|u|r|e|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
_|_|
_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://piksele.vege.pl
_|_|_|_|e|l|e|m|e|n|t|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
_|_|
|