Data: 2008-02-13 15:01:13
Temat: Re: ?oso? wedzony - co z tego mo?na zrobiae fajnego ?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le mercredi 13 février 2008 a 15:44:03, dans <fov03f$lcv$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
> podaje fajny link na ró?ne wariacje z ?ososiem :-)
> http://www.kwestiasmaku.com/pasta/losos/losos_i_orze
chy.html
Przepis baaardzo watpliwy, chociaz bardzo ladnie napisany i ozdobiony
sliczniutkim zdjeciem.
Bardzo czesto robie makaron z wadzonym lososiem, akurat bez tych
wszystkich barokowych dodatkow (bez wina, bazylii, czosnku, cebuli, kaparow ani
orzechow), ale to akurat malo wazne. To co jest trefne w tym
przepisie to fakt, ze kaze solic wode na w ktorej gotuje sie makaron
jak rowniez sos z lososiem. Z wielokrotnego doswiadczenia wiem ze
makaron do tego typu potrawy musi byc gotowany w niesolonej wodzie, i
ze w zadnym wypadku nie nalezy dosypywac soli do sosu poniewaz
wedzony losos zawiera jej juz wystarczajaco duzo.
Nie jestem zadna przeciwniczka solenia ani zwolenniczka niedosalania,
sama sole duzo i chetnie, ale akurat mam wrazenie ze ten przepis
zostal wymyslony przez jakiegos pieknoducha, ktory sam go raczej nie
wyprobowal :/
Ewcia
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
|