Data: 2007-02-07 14:08:37
Temat: Re: owoce w occie - co z tym?
Od: "Juf" <j...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ludek Vasta napisał(a):
> Jerzy Nowak napsal(a):
>> Chcesz Ludku powiedzieć, że w waszej kuchni pikle i marynaty nie
>> wystepują?
>
> Ogorki, papryki, grzyby tak, ale o owocach w occie w Czechach nie
> slyszalem.
Własnie przy okazji chciałbym Cię zapytać, czy w Czechach nie jada się
korzenia selera - surowego w surówkach, gotowanego w sałatkach? Cos
słyszałem, ale chciałem to zweryfikować.
We Włoszech _oczywiście_ nie mogłem dostać korzenia, bo jak kiedyś
stwierdził R.Makłowicz - tam się go podaje tylko krowom. BTW: nie wiedzą, co
tracą, ja uważam korzeń selera za jedno z najlepszych warzyw.
Pomijam oczywiscie to, co mówią stare babki, że to seler służy mężczyznom
;-).
Juf
|