Data: 2007-02-07 20:21:25
Temat: Re: owoce w occie - co z tym?
Od: "TomekD" <t...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> wrote in message
news:eqc7oa$60t$1@news.onet.pl...
>
> Dlatego właśnie napisałam, że Rolnik jest dobry...
> BTW dynia z Rolnika jest lepsza, niż to co pamiętam z dzieciństwa. Sama dyni
> nigdy nie robiłam.
Ja też Rolnika cenię (polecę szczególnie borówkę czy żurawinę).
Ale...
W Pyrlandii to znane są zarówno gruszki, dynia czy śliwki w occie - pamiętam z
lat szczenięcych.
Kupiłem potem kiedyś dynię Rolnika, niestety dla mnie była okropna - dałem sobie
spokój chyba na 2 lata.
Parę tygodni temu w PiP dojrzałem całą kolekcję: gruszki, dynia, śliwki w occie
firmy Kowalewski.
Kupiłem gruszki.
Były doskonałe, następnym razem kupiłem więc dynię i odnalazłem smak mojej dyni
sprzed lat.
Żeby nie było zbyt pięknie to jednak ich śliwki to już nie to co pamietam.
Tak w ogóle jest chyba problem ze wszystkim co teraz kupne a ma być w occie czy
konserwowe.
Nie ma tam prawie octu a jest koszmarna, mdła słodycz, beee !
Ale ja to mizerię z octem (i jogurtem bałkańskim Maluty) robię...
TomekD
|