Data: 2005-07-07 07:43:46
Temat: Re: pasztet z gęsi - taki twardszy, - jak?
Od: t...@g...pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
Irro wrote:
>witajcie
>jakiś czas temu jadłem we francji przystawkę - re we la cyj ny pasztet z
>gęsi (chyba z wątróbki),
>to, co było fajne, miał konsystencję lekko zmrożonego masła, tzn, był zwarty
>i twardy dość, zmielony idealnie, jadło się kawałkami, z zórawiną po prostu
>niebo...
>Jak takiego drania zrobić?
>Czy wątróbki gęsie są normalnie gdzieś do dostania? (wrocław), czy może z
>innych też taki mógłby wyjść?
>
>pozdr i czekam na dobre słowo.. ;)
>
>
Prawdopodobnie bylo to foie gras, czyli cale, otluszczone, potwornie
niehumanitarne, absolutnie przepyszne gesie watroby, bo watrobka to
nazwac byloby niedopowiedzeniem ;)
Kot, co tez uwielbia, ale ma wyrzuty sumienia jak je...
--
Dodawaj ZA DARMO ogłoszenia do Aaaby.pl i Gazety Stołecznej: Dla dziecka, Fotografia,
Hobby, Książki, Odzież, RTV i AGD, Meble, Telefony
http://www.aaaby.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|