Data: 2000-09-23 07:13:52
Temat: Re: patisony
Od: Bogusław Kempny <k...@s...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ela wrote:
>
> Dzieki za odpowiedz. Na pewno sprobuje zrobic patisona w podany sposob za
> moze kilka dni. Dzisiaj a raczej na jutro nastawilam sie jednak na surowke.
> Patisona kupilam dlatego, ze kojarzylam smak tego warzywa z kiszonym
> ogorkiem. Jakiez bylo moje zdziwienie kiedy posmakowalam swiezego
> patisona!!! Naturalnie, tamten sprobowany w przeszlosci byl po prostu
> korniszony.
> No coz, nie pozostalo mi nic innego jak poeksperymentowac ze swiezymi
> patisonami :-)
> Ela
Sprobuj raczej na cieplo, na przyklad panierowany.
Pokroj na plastry grubosci ok. 1 cm, jesli ma twarda skorke, obierz ja,
jak ma
gniazda nasienne, usun, potem trzeba posolic, posypac pieprzem, oproszyc
maka,
jakjkiem, bulka tarta i usmazyc.
BK
|