Data: 2000-09-22 13:28:08
Temat: Re: patisony
Od: "Ela" <e...@b...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dzieki za odpowiedz. Na pewno sprobuje zrobic patisona w podany sposob za
moze kilka dni. Dzisiaj a raczej na jutro nastawilam sie jednak na surowke.
Patisona kupilam dlatego, ze kojarzylam smak tego warzywa z kiszonym
ogorkiem. Jakiez bylo moje zdziwienie kiedy posmakowalam swiezego
patisona!!! Naturalnie, tamten sprobowany w przeszlosci byl po prostu
korniszony.
No coz, nie pozostalo mi nic innego jak poeksperymentowac ze swiezymi
patisonami :-)
Ela
Joanna Bauzac <j...@w...fr> wrote in message
news:8qfl06$3h8$1@wanadoo.fr...
>
> Ela <e...@b...com.pl> a écrit dans le message :
> 3...@n...vogel.pl...
> > Czy zna ktos przepis na ciekawa surowke z patisona. Znalazlam tylko
taka,
> w
> > ktorej sklad wchodza pomidory i patisony. Chcialabym miec troszke wiecej
> > przepisow do wyboru.
> > dzieki
> >
> > Witaj Elu!
> Skonsultowalam wlasnie przepis,na patisona ,z moja francuska grupa
> dyskusyjna
> i jak narazie znalazlam tylko to ,ze mona ja podawac:gotujac jak
> ziemniaki,najlapiej w naczyniu na parze, aby nie ucierpialy tracac
> wlasciwosci odzywcze. Po ugotowaniu (tylko bez skorki)
> mozna dodac gestej sietany,soli,pieprzu,tartego sera oraz troche galki
> muszkatalowej.
> Jasli bede miala cos wiecej to przesle.
> Pszepraszam nie mam alfabetu polskiego,dlatego brak mi znakow.
> Pozdrawiam Joanna.
>
>
|