Data: 2000-09-22 12:47:58
Temat: Re: patisony
Od: "Joanna Bauzac" <j...@w...fr>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ela <e...@b...com.pl> a écrit dans le message :
3...@n...vogel.pl...
> Czy zna ktos przepis na ciekawa surowke z patisona. Znalazlam tylko taka,
w
> ktorej sklad wchodza pomidory i patisony. Chcialabym miec troszke wiecej
> przepisow do wyboru.
> dzieki
>
> Witaj Elu!
Skonsultowalam wlasnie przepis,na patisona ,z moja francuska grupa
dyskusyjna
i jak narazie znalazlam tylko to ,ze mona ja podawac:gotujac jak
ziemniaki,najlapiej w naczyniu na parze, aby nie ucierpialy tracac
wlasciwosci odzywcze. Po ugotowaniu (tylko bez skorki)
mozna dodac gestej sietany,soli,pieprzu,tartego sera oraz troche galki
muszkatalowej.
Jasli bede miala cos wiecej to przesle.
Pszepraszam nie mam alfabetu polskiego,dlatego brak mi znakow.
Pozdrawiam Joanna.
|