Data: 2003-07-08 15:16:22
Temat: Re: "peperonczino"
Od: Sabinka <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 8 Jul 2003 13:51:36 +0200, Kruszynka \(Wrocław\)
<l...@w...pl> wrote:
>Post chyba bez sensu, ale nie moglam wytrzymac, zeby nie wychwalac pod
>niebiosa cudownej otrej papryczki :)
Troche moze pomieszany ale nie bez sensu :)
Tesknie za peperoncino, moze tez sobie sprobuje sprowadzic z Wloch,
ale mam pytanie.
Znam peperoncino z sycylijskiego klasztoru, tam siostry robily ten
pieprz same (nazywaly go tez pepe rosso). Dostawaly papryczki od
przyjaciol, suszyly i mielily. Tylko z tego co widzialam, to byly
rozne papryczki, rozne ksztaltem, w zwiazku z czym mam pytanie: czy to
jest jakas konkretna odmiana papryki?
Uwielbialam taka bulke polana oliwa z oregano, peperoncino i sola.
Salatka pomidorowo - mozzarellowa tez inna z tym. I wogooooole...
--
Pozdrawiam, Sabina
|