Data: 2001-05-06 21:29:17
Temat: Re: petits oignons blancs (cebulki)
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
n...@y...com wrote:
>
> Dzien dobry
> Kupilam dzisiaj na rynku spory peczek mlodej cabuli. Zaproponowano mi, jak tu
> (we Francji) jest we zwyczaju, obciecie szczypiorku, ale sie na to nie
> zgodzilam (moim celem byl zakup szczypiorku wlasnie).
> No i teraz mam szczypiorek jak rowniez sporo (500 g) malych bialych cebulek z
> ktorymi nie wiem co zrobic. Francuzi zazwyczaj marynuja je w occie na sposob
> korniszonow, ale niespecjalnie to lubie.
> Czy ktos ma jekis przepis w ktorm moglabym te cebulki wykorzystac ?
>
> Pozdrowienia
> Ewa
Mozesz zrobic tarte z cebulkami i boczkiem, albo quiche z cebulkami i
ziolami, albo zapiec cienko pokrojone ziemniaki z cebulkami i serem,
albo zrobic zupe ziemniaczana z obsmazonymi cebulkami, albo...
Magdalena Bassett
|