Data: 2001-05-06 21:28:41
Temat: Re: petits oignons blancs (cebulki)
Od: "Ania Derejski" <a...@v...ca>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zwykle takie male cebulki siekam rowno ze szczypiorkiem i
dodaje do salatek, posypuje jajecznica, jaja w majonezie itp.
Pol kilo to szybko sie nie da zjesc. Ogromne peczki u was sprzedaja :))
Ania
<n...@y...com> wrote in message
news:097c.00000000.3af54a59@newsgate.onet.pl...
> Dzien dobry
> Kupilam dzisiaj na rynku spory peczek mlodej cabuli. Zaproponowano mi, jak
tu
> (we Francji) jest we zwyczaju, obciecie szczypiorku, ale sie na to nie
> zgodzilam (moim celem byl zakup szczypiorku wlasnie).
> No i teraz mam szczypiorek jak rowniez sporo (500 g) malych bialych
cebulek z
> ktorymi nie wiem co zrobic. Francuzi zazwyczaj marynuja je w occie na
sposob
> korniszonow, ale niespecjalnie to lubie.
> Czy ktos ma jekis przepis w ktorm moglabym te cebulki wykorzystac ?
>
> Pozdrowienia
> Ewa
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|