Data: 2003-06-03 13:15:59
Temat: Re: pieczeń z mięsa mielonego (kurze i (lub) wieprzowe - Jak ?
Od: "Beata Księżyk" <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marcin" <M...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bbi3o7$62o$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Potrzebuję pomocy, codziennie żona mi robi kanapki do pracy. Kupuje
> oczywiście wędlinę w sklepie. Tylko jest taki problem, co by nie kupic to
ma
> to jednakowy smak. Mam już tego dość. Mam dostęp do mielonego mięsa
kurzego
> ( kurzęcego - jak niektórzy mówią) po 3,5 złocisza za kg oraz do wiejskiej
> wieprzowiny. Podrzućcie może jakiś przepis na jakąś pieczeń z takiego
> mięska, coby można było sobie kanapeczki zrobić. Może być też przepis na
coś
> do smarowanie na chleb z tego mięska.
>
>
> Z góry dziękuję
> Marcin M
>
>
to wystarczy kawałek takiej wieprzowinki (szyneczka, poledwiczka,
karkoweczka nawet boczuś) w przyprawy na 24 h i do piekarnika
Ja sole, pieprze (pieprz ziolowy), paprykuje, vegetuje, czosnkuje,
majerankuje. Pieke w naczyniu zaroodpornym.
Mam jeszcze fajny przepis na takie cos do kanapek z boczku i piersi kurczaka
ale to mam w domciu i jutro moge podac.
Beata
|