Data: 2001-08-31 12:45:13
Temat: Re: piernik, który się długo robi
Od: "Kasia L." <l...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9mnh65$i5r$1@news2.tpi.pl...
> Czy robiliście kiedyś piernik, który po wymieszaniu składników zostawiało
> się pod przykryciem na noc, a piekło dopiero rano, potem zawijało w folię
i
> zostawiało na 3 dni w spokoju? Ciekawa jestem podobnych przepisów, bo
> słyszałam, że wychodzą z tego dobre rzeczy. Są tez ponoć przepisy na
> pierniki, które je się dopiero po dwóch tygodniach.
>
> Wkn
W archiwum znajdziesz przepis na piernik dojrzewajacy. Surowe ciasto trzyma
sie w chlodzie min. 2 tygodnie. Ja trzymalam w lodowce ok. 2 miesiecy i
wyszedl wspanialy. Przepis podala Lucja w 1999 r.
Kasia L.
|