Data: 2002-01-03 16:58:11
Temat: Re: pif paf/przepis i rady
Od: "Art(Gruby)" <j...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 02 Jan 2002 15:34:38 -0800, Magdalena Bassett <m...@w...net>
wrote:
>Ale co to znaczy nie wyszly?
>Jesli kulki w srodku wybuchaja, tzn. smazysz na za goracej patelni, i
>zewnetrzna powloka miesa sie zestala, utwardza, wiec srodek, ktory sie
>rozszerza podczas smazenia, wybucha. Smaz na malym ogniu.
Dokladnie - maly ogien to polowa sukcesu
>1/2 kg mielonej wolowiny (10% tluszczu, czyli bardzo chuda)
>1/2 kg mielonej wieprzowiny
>1 duze lub 2 male jaja
>2 kawalki chleba bez skory namoczonego w wodzie i odcisnietego
ciach
>Magdalena Bassett
Chyba wkladam glowe pod topor ale ja nie uzywam chleba/bulki do
robienia mielonych (jedynie do panierki). Wyrabiam mieso i pozostale
skladniki rekoma - na wyczucie - jak sie nie rozpada w rekach to sie
nie rozpadnie na patelni - robie mielone z mieszanek wolowo -
wieprzowych , wieprzowo - indykowych i wszystkich trzech na raz tez
(trzeba bylo zamrazalnik oczyscic ;-))
Art(Gruby)
Abyssus abyssum invocat.
|