Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "brow\(J\)arek" <b...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: [pizza] no i niezbyt sie udała ;-)
Date: Sat, 12 Apr 2003 21:02:54 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 38
Message-ID: <b79o5c$fis$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <b794nj$ccq$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: pr65.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1050174445 15964 217.99.71.65 (12 Apr 2003 19:07:25
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 12 Apr 2003 19:07:25 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:152715
Ukryj nagłówki
Użytkownik "*madzik*" <b...@b...op.pl> napisał w
wiadomości news:b794nj$ccq$1@inews.gazeta.pl...
> Juz wiem, ze mieszanka maki zytniej i pszennej nie jest dobra, oraz
ze musze
> dac ciensza warstwa ciasta pod skladniki. Czas pieczenia na 200
stopni ok.2
> 0-25 min.
> Jakies inne cenne uwagi? Za ktore z gory oczywiscie dziekuje :-)
> Co innego moglam zle zrobic?
>
>
> (ciasto: 50dkg maki, 5 dkg drozdzy rozpuszczonych w szklance cieplej
wody, 5
> lyzek oliwy - uroslo jak trzeba przed pieczeniem, ladne bylo
drozdzowe.... t
> ylko cos nie za dobre w smaku po upieczeniu ;-). Przepis z
Biblioteczki Pora
> dnika Domowego)
A sól była ? Jak nie posoliłaś to nie dziw, ze smak nietęgi.
Ja tam zawsze 2 szklanki mąki, 20 g drożdży, szklanka wody, szczypta
(taka między 3 palce), łyżeczka cukru, 2-3 łyżki oliwy.
Drożdże mieszam z cukrem po chwili dolewam ciepłej wody - zostawiam aż
"zabuzuje".
Mąka na stolnicę + sól, oliwa i na koniec woda z drożdżami. Wyrabiam
aż przestanie się kleić. Na 20-30 min do piekarnika na 40-50 st.C.
Potem jeszcze raz wyrobić i jest gotowe do przykrycia "treścią".
--
brow(J)arek pozdrawia (ten od Iw.ony)
|