Data: 2003-04-12 18:38:32
Temat: Wskazówek kilka
Od: "Cherokee gd" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ważne jest, aby:
1. Oddzielić ciasto od sosu (na blaszce) warstwą oliwy.
2. Podpiec ciasto z sosem ok.8 min./180 stopni
3. Wyjąć, nałożyć kolejno:
- ser
- reszte śmieci
- zioła
4. Popatrzeć, czy nie jest tego za duzo, jeśli ciasto zbytnio opadło,
zebrac trochę.(nie przesadzać z czasem podziwiania)
5. Włożyc z powrotem do piekarnika na 4 min, nie dłużej.
Dobrze jest, gdy ciasto sobie z sosem porosnie z godzinkę na blaszce.
Zachowanie ww. zasad jest gwarancją udanej pizzy.
Zasady sa wynikiem prób i błedów w oparciu o 2 zasadnicze przepisy -
Grzesia Mniammniamowego www.mniammniam.pl
i
Joli L-L
http://groups.google.com/groups?q=pizza++group:pl.re
c.kuchnia+author:J
ola+author:L-L&hl=pl&lr=&ie=UTF-8&oe=UTF-8&selm=afjq
ug%24qki%241%40new
s.tpi.pl&rnum=6
pozdr
cherokee
|