Data: 2004-04-05 14:49:30
Temat: Re: placki ziemniaczane
Od: "Bozenka" <b...@s...pw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Agata Mryczko" <a...@g...univ.gda.pl> napisał w wiadomości
news:c4os3k$jni$1@korweta.task.gda.pl...
> tak patrze, ze same tematy swiateczne a ja z taka prosta rzecza wyskakuje
i
> niekoniecznie swiateczna, ale sprobuje. Otoz jak robie placki to one
jakies
> takie twarde sa, a w przepisie z "dobrej kuchni" z 1972 znalazlam przepis
> do ktorego dodaje sie pol szklanki goracego mleka, hm robil tak ktos
kiedys
> przypadkiem?
Gdy po cepelinach zostaja starte ziemniaki, odcisniete z soku, moja mama
zaparza je wrzacym mlekiem dorzuca troche cebuli, mieska lub wedliny, czy
tez boczku i smazy placki... mniaammmm...
Po zalaniu masy ziemniaczanej goracym mlekiem placki wychodza jasne i bardzo
delikatne...
Bozenka z Wilna :-)
sloneczna miodzio dziewczyna
jedna noga juz w domu :-)
|