Data: 2002-02-27 08:51:18
Temat: Re: poledwica po angielsku-rezultat- imieniny
Od: <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> <a...@p...onet.pl> wrote:
> Zupa z mielonym jest bez proporcji bo robię ja sama na "oko".
> Na pewno trzeba solidna porcje mielonego usmazyc na patelni i
> doprawic (dobrze porozgniatac widelcem grudy). Wrzucamy to potem
> do przygotowanego bulionu (na wloszczyznie) i dodajemy inne
> warzywa sezonowe - koniecznie papryka czerwona, zielona w
> kawleczki, doskonale pasuje cukinia (jesli mloda to w talarki a jesli z
> tych duzych to w kostke), kawalki pomidora i gotowac, probowac
> doprawiac i niech pyka. (mozna dodac pieczarki w pol krazkach
> podsmazone na masle). Konczac gotowanie dorzucic sos pomidorowy
> (koncentrat, sok pomidorowy) - doda kwasku i koniecznie
> czerona fasole z puszki bez tej zalewy (na koncu raczej bo potrafi
> sie rozgotowac a ma byc dosc jedrna). Powinno sie ja mocno
> doostrzyc, zmiazdzyc zabek czosnku, po bazyliowac, po tymiankowac i
> popieprzyc. Wszystko na oko i z wyczuciem.
>
> Dodam ku scislosci ze w marwym warzywnym sezonie doskonale
> sprawdza sie mrozonka typu leczo, paprykarz - koniecznie z papryka...
>
> Miesa wkrotce...
>
> AgataW.
Dzięki serdeczne i czekam na sarnę :))))
Agnieszka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|