Data: 2005-10-10 19:08:14
Temat: Re: pomidorowy przecier - pasteryzacja
Od: "Kris" <k...@n...plusnet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "FoKuS" <p...@a...pl> napisał w wiadomości
news:43496cc9$0$5422$f69f905@mamut2.aster.pl...
>
> przepuscilem pomidory przez sokowirowke
> wyszedl piekny soko-przecier nastepnie do sloikow i pasteryzowalem 40
> minut
>
> no i po kilku dniach zaczely syczec i sie skwasily i poszly do WC
>
>
> jak zrobic i przechowac taki przecier na dluzej w sloikach ?
> moze sol trzeba dodac albo najpierw gotowac ten przecier jeszcze przed
> wlaniem w sloiki ?
>
>
> pomocy nastepne kilogramy pomidorow czekaja na przerob
>
>
> FoKuS
Dokładnie- musisz go najpierw zagotować, żeby wybić bakerie w nim zawarte..
Kris
|