Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Wkn" <w...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: prawa autorskie - powtorka z rozrywki
Date: Tue, 27 Nov 2001 10:18:53 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 26
Message-ID: <9tvlt8$slk$1@news.tpi.pl>
References: <3...@s...pl>
NNTP-Posting-Host: pk161.gdansk.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1006852840 29364 217.97.24.161 (27 Nov 2001 09:20:40 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 27 Nov 2001 09:20:40 GMT
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: prawa autorskie - powtorka z rozrywki
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:84126
Ukryj nagłówki
Użytkownik PatryCCCja <k...@s...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@s...pl...
>
>czy jest ktos jeszcze, kto sobie nie
> zyczy publikowania jego przepisow? albo moze chce zeby pytac go o kazdy
> przepis oddzielnie? bedzie to nieco meczace dla obu stron ale coz...
>
Zazwyczaj nie ma problemów z udostępnianiem fragmentów tekstów i zdjęć z
własnych stron, ale jest mile widziane, jesli ktoś zainteresowany pyta o
pozwolenie. Postawmy sprawę jasno, publikowanie czyichś tekstów w postaci
kopiowania ich, nie jest najgrzeczniejszą formą. Ja też przy budowie swojej
strony niejednokrotnie korzystam z przepisów innych osób, ale za ich zgodą.
Każdorazowe wysyłanie do Nich maila nie jest kłopotliwe, ani nieprzyjemne,
wręcz przeciwnie, zawsze spotykam się z życzliwością. Dlatego muszę się
zgodzić z Asią, Magdą i Waldemarem - trochę szacunku dla wysiłku innych,
prawa autorskie obowiązują nie tylko jeśli chodzi o dzieła pisarzy,
publikacje wydawnictw, ale także strony prywatne.
A w ogóle to przez to wszystko na liście jakims chłodem powiało. Pewnie nie
byłoby sprawy, gdyby to wklejanie tekstów nie odbywało się na większą skalę.
Pozdrawiam
Wkn
www.gotowanie.wkl.pl
|