Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.nask.pl!news.internetia.pl!not-for-mail
From: "asia" <a...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: przepis na owsianke ??
Date: Mon, 14 Oct 2002 09:29:17 +0200
Organization: Netia Telekom S.A.
Lines: 26
Message-ID: <2...@m...hanslik.com.pl>
References: <aobiss$jud$1@news2.tpi.pl> <aobj7j$4tk$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: mail.hanslik.com.pl
X-Trace: nefryt.internetia.pl 1034580094 20365 213.17.234.42 (14 Oct 2002 07:21:34
GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 14 Oct 2002 07:21:34 +0000 (UTC)
X-Server-Info: http://www.internetia.pl/news/
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Tech-Contact: u...@i...pl
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:129799
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Ania Onet" <a...@n...spam.poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:aobj7j$4tk$1@news.tpi.pl...
>
> na śniadanie od dwóch tygodni zjadająca płatki owsiane i jęczmienne na
> wodzie .. pycha:))
>
ja tez zrobilam sobie jakis czasem temu owsianke na wodzie i teraz juz innej
nie robie. po tej na mleku, mimo ze mi smakowala, zawsze jakos było mi mdło.
A na wodzie ani troche. To co ja robie to sa raczej platki na gesto, sprobuj
moze i tak.
Nalewam wody, nieduzo, za pierwszym razem trzeba na oko, ale powiedzmy ze
1/2 szkl. Wsypuje do tego 3 lyzki platkow, stoi to sobie na gazie i
doprowadza do wrzenia (trzeba patrzec czy sie nie przypala, a jesli tak to
dolac wody), a ja wrzucam mala garsc rodzynek, troche orzechow, sezamu,
wiorkow koko, siemie lniane, otreby, banany w plasterki, co mam, moze byc
tez slonecznik, troszke cynamonu, imbiru, troche to sie gotuje (trzeba
mieszac raz na jakis czas), a ja w tym czasie scieram na tarce jabłko ze
skorka i wrzucam do tej masy. Jeszcze chwile podgrzewam i gotowe.
Pyszne i robi sie w 5 minut. Ja tego nie słodze, szczególnie jesli dodam
banana, ale mozna ciut cukru lub miodu dodac.
Asia
|