Data: 2001-07-17 08:24:44
Temat: Re: pstrag?
Od: "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik StGo <s...@k...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9j0rnh$ov1$...@n...tpi.pl...
> Witam ,
> moze ktos ma jakis ciekawy przepis na smazenie pstraga. Pare razy
> robilismy, ale to nie bylo takie rewelacyjne jak sie slyszy o pstragu.
> Pozdrawiam
> Staszek
>
>
>
>
>
>
Z kombiwaru jest pyszny, z mikrofali też.
Kombiwar:
umyć, oskrobać, wypatroszyć, uciachać łeb, posolić, popieprzyć, potraktować
ostrą papryką, pokapać sokiem z cytrynki.
Zapakować w sreberko posmarowane oliwą, coby się nie przykleił. I piec ok
pół godz (jakieś 35 - 40 min 2 sztuki) pod koniec podziurkować folię, żeby
odparowało. Podawać z surówą i kartofelkami.
Mikrofala:
Pociachać na dzwonki, posolić, popieprzyć, popapryczyć, ułożyć cieńszymi
końcami do środka (bo z brzegu szybciej się pieką) i wstawić na maxa.
Próbować co jakiś czas. Tłu szczyk puści sam. Najlepszy z frytami.
Wkn
|