Data: 2005-09-20 11:39:09
Temat: Re: pstrag w folii
Od: Theli <g...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Lukasz napisał(a):
> raczej chce wykorzystac piekarnik w necie czytalem natrzec sola pieprzem
> skropic cytryna chyba troche masla wlozyc do srodka zawinac w folie i do
> piekarnika na 20-30 minut.Wkladac to maslo do srodka ?. :)
Tak.
> Folia nie przywze
> do blachy ?
Nie, jesli juz, to pstrag przywze do folii.
> czy moze blache olejem wysmarowac ?.
Nie.
Zobaczymy co wyjdzie napisze
> wieczorem bo pstrag bedzie na kolacje oby w koszu nie wyladowal po pierwszym
> kesie :).
Moja rada: pieprzu minimalnie, nawet sama sol wystarczy. Jesli folia
bedzie szczelnie zamknieta, to zbierze sie tam troche wody, ja pod
koniec pieczenia rozchylam folie, by troche tej wody odparowalo.
th
|