Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!.POSTED!not-for-mail
From: "Chiron" <c...@o...eu>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pstrąg zapiekany w chlebie
Date: Tue, 27 May 2014 23:08:31 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 52
Message-ID: <lm2usa$8mq$1@node2.news.atman.pl>
References: <llppvv$8h9$1@node2.news.atman.pl>
<g9f0iaj33lwz$.jlz06ehlabh8.dlg@40tude.net>
<llr4gb$jp8$1@node2.news.atman.pl>
<1o7ux6gvi5h7y$.9zqvbrdrbo09.dlg@40tude.net>
<lls9q0$v7c$1@mx1.internetia.pl>
<pq4gi5nd0rkd.fr0uvf6t2etk$.dlg@40tude.net>
<llteq2$pm0$1@node1.news.atman.pl>
<5382468f$0$2247$65785112@news.neostrada.pl>
<lltoou$4js$1@node1.news.atman.pl>
<1ptx6l3iojgq2$.1nlq99prvvoo3.dlg@40tude.net>
<lluoss$37e$1@node1.news.atman.pl> <lluqpp$59i$1@node2.news.atman.pl>
<1a0qqwiqfrciy.qihdxxpim58i$.dlg@40tude.net>
<lm2gef$pi2$1@node2.news.atman.pl>
<bpvvh7ov818o$.1qyz1c1ct5atm$.dlg@40tude.net>
<lm2r5d$4ou$1@node2.news.atman.pl>
<s...@4...net>
NNTP-Posting-Host: staticline25371.toya.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="UTF-8"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node2.news.atman.pl 1401224906 8922 217.113.230.73 (27 May 2014 21:08:26
GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 27 May 2014 21:08:26 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.6157
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:356046
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:s9i565q64mge.yr47t7t21zl5.dlg@40tude.net...
> Dnia Tue, 27 May 2014 22:05:06 +0200, Chiron napisał(a):
>
>> Jeśli chodzi o
>> kształt- no cóż, ale to są filety
>
> A nie pisałeś o tym:
>
> "No własnie. Lata temu całe jadłem to w restauracji (oj, bardzo
> dawno:-) ).
> Przeszukałem zasoby internetu- chcąc zrobić żonie niespodziankę na 30
> lecie.
> A tu nic...Pstrąg był w warzywach, zapiekany w chlebie.
> Macie moze jakiś przepis, jak to zrobić? W oryginale- chleb był nacięty,
> trzeba było go do końcarozciąć- a wewnątrz pstrąg w warzywach.
>
> Czy w Waszej opinii- zrobiono najpierw pstrąga w warzywach, potem
> przeniesiono do wydrążonego bochenka, a następnie jakoś to razem scalono?
> Jeśli tak- to jak? Macie jakiś przepis na ten specyjał?"
>
> Zatem nie dziw się, że myślałam o pstrągu w całości.
Bo nie pamiętam:-). Ewa zwróciła mi uwagę, że z ośćmi w chlebie- to będzie
dużo zabawy z jedzeniem- więc postanowiłem zrobić z filetów.
>
> Co zaś do Twych obaw o scalenie wilgotnego wnętrza rybno-warzywnego z
> bochenkiem: ja bym po prostu upiekła ten bochenek z połowy ciasta z
> opakowania, wystudziła i wydrążyła, po czym udusiła?usmażyła?bym potrawę
> na
> nadzienie.
> Gorącą, niemal wrzącą potrawę wprost z garnka ostrożnie przełożyłabym do
> odpowiednio przygotowanego bochenka (wydrążonego i posmarowanego wewnątrz
> surowym białkiem dla uszczelnienia, które uzyskasz przez ścięcie białka od
> gorącej potrawy), szybko zalała całość prawie po brzegi pozostałym, tym
> razem rzadszym (tzn dosyć gęstym, ale jeszcze płynnym), ciastem z
> opakowania, pozwoliła temu rzadkiemu ciastu podrosnąć (pod dodatkowym
> przykryciem) na ciepłym podkładzie i wtedy zapiekła całość, chroniąc spód
> bochenka przed przypaleniem, zapiekając górę na rumiano.
> Powstanie jednolity bochenek o wypukłym wierzchu, dobrze spojony z rybą w
> środku.
>
>
>
Hmm, to chyba jednak najtrudniejszy sposób, jak dla mnie...
--
Chiron
|