Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pstrąg zapiekany w chlebie Re: pstrąg zapiekany w chlebie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: pstrąg zapiekany w chlebie

« poprzedni post następny post »
Data: 2014-05-27 23:49:43
Temat: Re: pstrąg zapiekany w chlebie
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki

Dnia Tue, 27 May 2014 23:08:31 +0200, Chiron napisał(a):

> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:s9i565q64mge.yr47t7t21zl5.dlg@40tude.net...
>> Dnia Tue, 27 May 2014 22:05:06 +0200, Chiron napisał(a):
>>
>>> Jeśli chodzi o
>>> kształt- no cóż, ale to są filety
>>
>> A nie pisałeś o tym:
>>
>> "No własnie. Lata temu całe jadłem to w restauracji (oj, bardzo
>> dawno:-) ).
>> Przeszukałem zasoby internetu- chcąc zrobić żonie niespodziankę na 30
>> lecie.
>> A tu nic...Pstrąg był w warzywach, zapiekany w chlebie.
>> Macie moze jakiś przepis, jak to zrobić? W oryginale- chleb był nacięty,
>> trzeba było go do końcarozciąć- a wewnątrz pstrąg w warzywach.
>>
>> Czy w Waszej opinii- zrobiono najpierw pstrąga w warzywach, potem
>> przeniesiono do wydrążonego bochenka, a następnie jakoś to razem scalono?
>> Jeśli tak- to jak? Macie jakiś przepis na ten specyjał?"
>>
>> Zatem nie dziw się, że myślałam o pstrągu w całości.
> Bo nie pamiętam:-). Ewa zwróciła mi uwagę, że z ośćmi w chlebie- to będzie
> dużo zabawy z jedzeniem- więc postanowiłem zrobić z filetów.
>
>>
>> Co zaś do Twych obaw o scalenie wilgotnego wnętrza rybno-warzywnego z
>> bochenkiem: ja bym po prostu upiekła ten bochenek z połowy ciasta z
>> opakowania, wystudziła i wydrążyła, po czym udusiła?usmażyła?bym potrawę
>> na
>> nadzienie.
>> Gorącą, niemal wrzącą potrawę wprost z garnka ostrożnie przełożyłabym do
>> odpowiednio przygotowanego bochenka (wydrążonego i posmarowanego wewnątrz
>> surowym białkiem dla uszczelnienia, które uzyskasz przez ścięcie białka od
>> gorącej potrawy), szybko zalała całość prawie po brzegi pozostałym, tym
>> razem rzadszym (tzn dosyć gęstym, ale jeszcze płynnym), ciastem z
>> opakowania, pozwoliła temu rzadkiemu ciastu podrosnąć (pod dodatkowym
>> przykryciem) na ciepłym podkładzie i wtedy zapiekła całość, chroniąc spód
>> bochenka przed przypaleniem, zapiekając górę na rumiano.
>> Powstanie jednolity bochenek o wypukłym wierzchu, dobrze spojony z rybą w
>> środku.
>>
>>
>>
>
> Hmm, to chyba jednak najtrudniejszy sposób, jak dla mnie...

Dla mnie najłatwiejszy, biorąc pod uwagę ciastowy gotowiec, dzieki któremu
uniknęłabym zaczyniania ciasta i tego korowodu z nim :-)) Zrobienie całej
reszty to naprawdę nie takie straszne jak się wydaje. No i możesz podzielić
pracę na etapy: jednego dnia upiec ten bochenek, drugiego przygotowac
nadzienie, a jak ono się będzie dusić czy smażyć, to w tym czasie
wymiksujesz ciasto do zapieczenia i trochę je "podrośniesz", potem
wymieszasz krótko i "wlejesz" (a właściwioe wyłożysz, bo to będzie gęsta
breja raczej, no całkiem lejące to ono być nie może) na nadzienie. Poczekać
aż podrośnie i zapiec - to już żadna robota.
Uwaga: polecam pieczenie tego w foremce, bo inaczej Ci się sprawa
rozjedzie.

O, podczas pisania znalazłam to:
http://nikolodkuchni.blogspot.com/2011/08/rolada-chl
ebowa-z-pepperoni.html
Może analogicznie zrobisz z rybką i warzywami??? Przecież to nie musi być
rolada fkącu, tylko taki bochenek właśnie!


--
XL "Nie należy mylić prawdy z opinią większości." Jean Cocteau

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
27.05 Anai
28.05 Ikselka
28.05 Ikselka
28.05 Ikselka
28.05 Anai
28.05 Ikselka
28.05 Ikselka
28.05 FEniks
28.05 Anai
28.05 Ikselka
28.05 Anai
28.05 Ikselka
28.05 Jarosław Sokołowski
28.05 FEniks
28.05 Jarosław Sokołowski
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?