Data: 2014-05-28 21:00:00
Temat: Re: pstrąg zapiekany w chlebie
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pani Ewa napisała:
>>>> http://www.olgasmile.com/ryba-w-ciescie-krok-po-krok
u
>>> Szkoda, że nie pokazali w środku po upieczeniu.
>>>
>>> Sporo pracy. Na trzydziestą rocznicę jak znalazł. ;)
>> Pokazali przed -- i w niewielkim stopniu to do ryby było
>> podobne. A już do pstrąga, to w szczególności.
>
> Najpierw jakiś farsz rybny jest, a potem na zdjęciu widać
> kawał fileta z łososia.
W jednej rybie jakoby trzy ryby -- jedna upieczona, inna
w filecie, kolejna w potrawce z sosem zrobiona.
>> Równi dobrze ta ryba (zewnętrzna) mogłaby być z jabłkami.
>> Albo z makiem.
>
> W takim cieście w sumie (nomen omen) zapiec można, co się
> żywnie podoba.
Napisali, że to leszcz, nie sum. Natomiast pierwszy lin(k)
u góry tego tekstu prowadzi do innego, który opatrzony jest
zdjęciami pokazującymi jak to rybsko wygląda w środku po
upieczeniu.
Jarek
--
W końcu sekret kucharski: ryba nie krojona,
U głowy przysmażona, we środku pieczona,
A mająca potrawkę z sosem u ogona.
|