Data: 2014-05-29 14:40:00
Temat: Re: pstrąg zapiekany w chlebie
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Aicha napisała:
>> Napisali, że to leszcz, nie sum.
>
> Najeżka też czło... fugu, znaczy się.
> Bo w prawdziwym trójwymiarze od spodu ten wytwór kulinarny
> też powinien być pękaty i kolczasty.
Ten wytwór od spodu jest płaski, gdyż na dnie blachy do pieczenia
spoczywa. Najeżki w niczym on nie przypomina. Może więc to nie
leszcza, lecz flądrę za wzór trzeba brać?
Jarek
--
Leszcz za wąsy suma szarpie. | "Głupie żarty" -- rzekła flądra.
"A to śmiałość!" -- rzekły karpie. | "Patrzcie, flądra jaka mądra,
"Karpie dobre są, lecz w sosie" -- | Skąd u flądry rozum taki?" --
Odezwały się łososie. | Obruszyły się szczupaki.
|