Data: 2014-05-30 12:18:09
Temat: Re: pstrąg zapiekany w chlebie
Od: "Chiron" <c...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "FEniks" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
news:53884c01$0$2236$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 2014-05-27 17:11, FEniks pisze:
>>
>> A ja sobie zrobię tę wersję z francuskiego, jak tylko uda mi się kupić
>> jakąś fajną rybkę.
>
> No i zrobiłam wczoraj. Z filetem pstrąga łososiowego. Najpierw podsmażyłam
> na patelni pokrojone w paski: cukinię, cebulę, paprykę, pomidory (te
> ostatnie z puszki), z solą, odrobiną cukru, czosnkiem, pieprzem, bazylią,
> do momentu aż pomidory odparowały. Potem wyłożyłam to wzdłuż środka płata
> ciasta francuskiego, na to dałam posoloną rybę, boki ciasta pokroiłam w
> paski i połączyłam przekładając na przemian. Górę posmarowałam rozkłóconym
> jajkiem, piekłam 25 minut w 200 stopniach, pod koniec pieczenia posypałam
> wierzch wiórkami żółtego sera. Nie chciało mi się bawić w origami, bo nie
> zależało mi aż tak bardzo na wizualnym efekcie (to był zwykły obiad), ale
> i tak wyszło całkiem całkiem ładne danie. Zdjęcia niestety nie mam, bo
> byliśmy głodni i nikomu nie w głowie było fotografowanie. A może szkoda,
> bo by trochę przestygło, a tak - z łakomstwa poparzyłam sobie
> podniebienie, czego skutki odczuwam do dziś.
>
Fajnie, teraz przeglądam sobie to wszystko- i chyba dominującym uczuciem
jest...przygnębienie własnym brakiem umiejętności kulinarnych. Dostałem
sporo rad- ale nie wiem, czy będę je umiał dobrze spożytkować
:-(
--
Chiron
|