Data: 2014-05-28 22:04:27
Temat: Re: pstrąg zapiekany w chlebie
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-05-28 21:00, Jarosław Sokołowski pisze:
> W jednej rybie jakoby trzy ryby -- jedna upieczona, inna
> w filecie, kolejna w potrawce z sosem zrobiona.
To nawet dobre może być, choć po przekrojeniu nie wygląda już tak
ładnie, jak z zewnątrz.
Kiedyś na jakiejś wykwintnej imprezie, na której podejrzewam nie byle
jacy kucharze gotowali, jadłam takie danie, że skóra rybia (łącznie z
głową) była wypełniona właśnie takim farszem, pewnie ze środka tej ryby
zrobionym. Z zewnątrz to wyglądało jakby wielka ryba była upieczona w
całości, a po przekrojeniu okazywało się, że to idealnie gładka
zapieczona masa, bez ości i kręgosłupa. Świetne to było, choć już nie
pamiętam, co to za ryba. Mięso było białe w każdym razie, więc nie łosoś.
Ewa
|