Data: 2001-12-10 09:53:36
Temat: Re: pytanie biala czekolada
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Marcin Krynski <m...@e...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:
> a jaki przepisik :) naturalnie cos z grupy czyli ciasto rafaello masa (do
> tego byla mi potrzebna biala czekolada) wyszla calkiem niezle tylko zamalo
> sie przegryzlo z biszokptem, moze biszkopt trzeba bylo czyms nasaczyc ? ale
> tego niestety niebylo w przpisie :(
No i nie bylo tak od razu napisac? :)
Ech... tam w przepisie jest juz podany sposob rozpuszczania bialej czekolady.
Gdy ja robilam to ciasto, to po prostu polamalam czekolade na kawalki
i podgrzewalam ja z 20 ml smietanki kremowej, ciagle mieszajac - nic sie nie
przypalilo, ani nie czekolada nie stracila swej bieli.
Biszkopt oczywiscie warto czyms nasaczyc!
Moze to byc 1/2 szkl. malibu, ale ja nasaczalam go ponczem na bazie wodki
i tez bylo pyszne.
Pozdrawiam
Lilla
|