Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pytanie o polewe na ciasto Re: pytanie o polewe na ciasto

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: pytanie o polewe na ciasto

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: Beazuku <b...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pytanie o polewe na ciasto
Date: Sat, 15 Mar 2003 19:33:53 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 36
Sender: b...@p...onet.pl@dial-2931.zgora.dialog.net.pl
Message-ID: <3...@p...onet.pl>
References: <b4v0b4$fej$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: dial-2931.zgora.dialog.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1047753244 3180 62.87.232.115 (15 Mar 2003 18:34:04 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 15 Mar 2003 18:34:04 GMT
X-Mailer: Mozilla 4.7 [pl] (Win98; I)
X-Accept-Language: en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:149414
Ukryj nagłówki

CZESC!

A moim skromnym zdaniem niezaleznie od tego czy to malo czy margaryna, czy
czekolada czy kakao skaladniki sie rodzielaja poniewaz jest zbyt wysoka
temperatura. Maslo ma sie rozpuscic a nie zagotwac.
U mnie jak juz sie troche rozpusci maslo to odstawiam garnuszek na bok i
mieszam, i tak chwilke, potem znowu na moment na gaz, abo trzymam garnek
nieco nad ogniem i mieszam. Maslo lepiej wczesniej wyjac z lodowki i posiekac w
tym garnuszku na mniejsze kawalki to sie szybciej rozpusci i nie potrzebuje tak
wysokiej temperatury.

Pozdrawiam. Beazuku

Basia napisał(a):

> Dzis kolejny raz do ropaczy doprowadzila mnie proba zrobienia polewy
> czekoladowej na ciasto;-( Moze ktos wie dlaczego dzieje sie cos takiego - w
> pewnym momencie podgrzewania wszystkich skladnikow - tzn. masla, cukru,
> kakao i odrobiny wody, oddziela sie tluszcz i w garnku sa dwie rzeczy -
> plynne maslo i zbita kakaowa breja ...
> Moze ktos mi podpowie jak zrobic porzadna polewe na ciasto zeby sie ladnie
> rozprowadzila i zastygla tak, zeby nie brudzic palcow podczas jedzenia
> ciasta.
>
> pozdrawiam
> Basia

--
----------------------------------------------------
---------------
B...@p...onet.pl
http://www.republika.pl/beazuku
GG 5470466

"Aby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w drogę"


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
15.03 I.P.
15.03 Basia
15.03 Barbara Czaplicka
16.03 I.P.
16.03 Barbara Czaplicka
16.03 I.P.
16.03 Barbara Czaplicka
16.03 margola & zielarz
16.03 Wladyslaw Los
17.03 Jo'Asia
17.03 Wladyslaw Los
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?