Data: 2000-10-02 11:58:42
Temat: Re: pytanie spożywcze
Od: sadyl <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
ostry wrote:
>
> Kup gotowca - zakwas kujawski ( taki w plastykowej butelce - trzymają go w
> lodówce )
A nie jest to aby jakiś regionalny wynalazek ?
Nazwa "kujawski" sugeruje, że robia go gdzieś kolo Ciebie (może we
Włocławku)
Jak w 3city nie znajdę, to będę musiał czekać do przyszłego poniedziałku
:(
W weekend jadę do Bromberga dać głos :)
> dużo białej kiełbasy
> parzonej - nie szumuje się :),
a można zwykła odszumować w osobnym garze?
> pory, i inne
> liście wyrzuć po podgotowaniu, nie będzie farfocli i "włosów" w zupie :)
zawsze tak robię z każdą zupą
> P.S. Można ziemniaki podać oddzielnie - ale w tedy lepiej gniecione ze
> smażonym boczkiem wędzonym i cebulką.
Miejże litość: dzisiaj jeszcze nic nie jadłem :)
Mam zaślinić klawiaturę ?
:))
A w ogóle to duże dzięki za przepis - skorzystam na pewno.
sadyl
|