Data: 2004-05-07 12:58:52
Temat: Re: rofl
Od: Marcin 'Cooler' Kuliński <m...@p...gazeta.blah>
Pokaż wszystkie nagłówki
Michal w wiadomości news:slrn.pl.c9mtmr.1k5.michal_@unique_mike.computer
pisze:
>> Bo najwartościowsze są mózgi, nerki, wątroby i szpik;)
> Nie, jajka, sery, masło, śmietana. Dopiero później jakiekolwiek
> zwierzęce wyroby.
Naprawde masz braki, postaraj sie je nadrobic. Nie jajka, a zoltka, nie
sery, a podroby (ktos tlumaczyl te kwasniewskie sery ciezkimi,
komunistycznymi czasami, w jakich tworzyl on diete i pisal ksiazki,
zwazywszy na "swiezosc" pozostalych informacji jestem w stanie to
wytlumaczenie przyjac), nie maslo, a smalec.
>> Było o tym nie raz. Upiera się np. że w żółtku jest najlepsze białko.
> Co znaczy "najlepsze"? Żółtko jest uznane ponoć przez WHO za wzorzec
> białka idealnego dla człowieka.
Widzisz? Wpadles w pulapke propagandy. Nie zoltko, a cale jajo kurze. Inna
mocno nieswieza wiedza to ta o bialkach roslinnych czy ATP podrozujacym z
watroby do mozgu.
|