Data: 2004-01-23 19:21:07
Temat: Re: rosol
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <0...@4...com>,
Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> wrote:
> Qwax napisal(a):
>
> >> >Po ugotowaniu rosołu TRZEBA ZAWSZE wyjąć z niego wszystko
> >a
> >> >*szczególnie* zielsko!
> >> >i to by było na tyle
> >>
> >> Krupnik czy inne zupy z warzywami (na przyklad startymi)
> >robie zwykle
> >> na 3 dni. I nic sie nie dzieje.
> >
> >Mówiliśmy o rosole a nie o krupniku.
>
> Niby dlaczego rosol mialby kwasniec z powodu warzyw, a krupnik nie?
>
> >A co do "nic się nie dzieje" to zupełnie inna broszka
>
> ?
Oczywiście, że krupnik skwaśnieje równie szybko, a nawet prędzej.
Władysław
|