Data: 2004-01-28 22:19:15
Temat: Re: rosol
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le mercredi 28 janvier 2004 ? 22:51:05, TEMPVS a écrit :
> w restauracjach nie serwuje si? produktow ubocznych - pochodnych wywaru
> przynajmniej ja nie widzialem takiej restauracji w krotej by jadlo sie
> wygotowany odpad mi?sny
> moze a jakims wietnamskim barze.. tam wszystko jest sprzedawane ludziom -
> co sie da, kazde mieso - zawsze to lepiej zjesc wolowy odpad miesny niz
> soczysty kotlet z kota, szczura, gol?bia czy psa
We francuskich restauracjach widzialam : poule au pot, poule au riz,
boeuf au geos sel, itp. itp. Mieso z rosolu i rosol... jezeli
jakakolwiek "kuchnia francuska" istnieje to akurat ten typ potraw jest
najbardziej tradycyjny.
Ewcia
--
Niesz !
|