Data: 2004-03-03 18:39:15
Temat: Re: rosół
Od: Ti`Ana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 3 Mar 2004 19:23:24 +0100, Waćpanna lub Waćpan *Anet*, w
wiadomości news:<c257rh$i8a$1@atlantis.news.tpi.pl> zawarł, co następuje:
> Całą tą kurę? A jeśli nie mam dostepu do takowej to kurczak moze być i czy
> cały, bo ja mam wrazenie, ze mi się to do gara nie zmiesci. Mam taki średni,
> jak to w zestawie, nie garczek i nie ten wielki sagan. Warzywa to razem z
> tym kurczakiem czy jak on sie zagotuje? A mówili, ze to taka prosta zupa.
Bo to jest proste. Jak nie masz kury, to z kurczaka za wiele nie
wyciągniesz, jak znam życie i naszych kochanych hodowców. Ale spróbować
trzeba. Nie wiem, na ile osób gotujesz, ja na 5 gotuję całego kuraka i dwie
nogi dodatkowo, żeby było jeszcze dla psa :) I do tego najlepiej dwa pęczki
włoszczyzny, bo lubię dużo potem wyjadać ;) Niestety nie ma teraz liści
selera, a szkoda, bo ich aromat w rosole mi odpowiada.
Warzywa dodaję tak na oko, jakoś w godzinę po zagotowaniu się.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040
|