Data: 2006-10-08 07:52:31
Temat: Re: rosol
Od: rAzor <o...@...zeby.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik walkie! napisał:
> rAzor napisał(a):
>
>> Użytkownik walkie! napisał:
>>
>>> hej,
>>>
>>> gotuje wlasnie rosol ale cos metny jest. co zrobic zeby byl klarowny?
>>>
>>>
>>
>> Wlej szklankę zimnej wody i gotuj na wolnym ogniu.
>
> teraz to za pozno ale naprzyszlosc zapamietam
>
Wiem. :)
To skuteczny sposób i wypróbowany. Przy załozeniu, ze kurczak był
swieży, a nie "długoleżący" preparowany przez sklepikarza - pasy bym
darł z tych, którzy odświeżają nieświeży drób w "Ace".
Przyczyną metnienia może być nadmierne wrzenie, przy niewłasciwym
wykrwawieniu (przepraszam za dosadnosc, ale niestety taka jest prawda) i
dużym otłuszczeniu kurczaka.
--
rAzor
----------------------------------------------------
------------
Z lewicą się nie dyskutuje.
Do lewicy sie strzela w obronie własnej.
|