Data: 2001-11-20 14:21:36
Temat: Re: rozpaprany ryz na slodko
Od: "Ana" <a...@e...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ula Dynowska" <u...@a...net> napisał w wiadomości
news:9tdn13$enk$1@pingwin.acn.pl...
>
> Ja robie mojemu milosnikowi Ryzowego przysmaku :)
> Gotuje ryz na prawie miekko (zwyczajnie, troche osolony)
> Wlewam do garnuszka mleko, dosypuje solidna porcje cukru (na szklanke
mleka
> tak ze trzy lyzki) dodaje cukier waniliowy - dodaje ugotowany ryz - tyle,
> zeby nie plywal zbyt swobodnie w mleku. Gotuje to wszystko na malym ogniu
ze
> 20 min - trzeba uwazac, bo pod koniec latwo sie przypala, od czasu do
czasu
> mieszajac.
> Przekladam do miseczek, studze, na wierzch troche dzemu i gotowe.
>
> Pozdrawiam - Ula
>
Dzięki Uleńko
Spróbuję to wykonać.
Żeby się tylko nie okazało, że kupne lepsze bo ... kupne ;-)
pozdrawiam
Ania
|