Data: 2006-04-25 13:29:39
Temat: Re: ry - podstawa zdrowej kuchni
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>>>
>>>> Wymieni?am te potrawy, aby wykaza?, ?e nie zawsze nazwa potrawy oddaje
>>>> jej
>>>> "kuchni? ?ród?ow?";)
>>>> Thx za dok?adniejsze wyja?niena:)
>>>
>>>Oczywi?cie, ?e tak. Ca?kowicie si? z Tob? zgadzam. Doda?bym jeszcze:
>>>- bigos litewski, który jest tradycyjna polsk? potraw? oraz
>>>- sznycel po wiede?sku, z jajkiem na górze, podczas gdy w wiedniu
>>>preferuj?
>>>raczej kawa?ek cytryny...
>>>
>>>Do kompletu dochodzi jeszcze to, ze cho?by sam sznycel - to w jednej
>>>cz??ci
>>>Polski kawa? mi?sa bez panierki, a w innej - kotlet mielony.
>>>
>>>Ech, nasze nazewnictwo...
>>>
>>
>> A gdzie ryz, ten z tytulu? :PP
>
>Od XVII wieku obecny na 100% w polskiej kuchni, ci?gle pod t? sama nazw?.
>
>DJD
>
Ja sie odnioslam do sznycli i mielonych - pora zmienic tytul :P
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|